تا چند سال پیش کسی تصور نمیکرد در ایران روزی آب آشامیدنی فروشی شود. یادم هست که بعضی وقتها میگفتند در فلان کشور آب را بطری ای فلان قدر میفروشند. همین قیاسها باعث میشد تا قدر آب ارزان قیمت در کشورمان را بدانیم. اما خیلی طول نکشید تا آب معدنی در بطریهای پلاستیکی جورواجور در کشورمان متداول شد. اکنون نوشیدن آب در بطریهای پلاستیکی بخشی از لایف استایلمان شده است. نه تنها خودم، بلکه خیلیها را دوروبرم دیدهام که ترجیح میدهند آب را جرعه جرعه در بطریهای پلاستیکی بنوشند.
حالا یک آمار جالب. هر دقیقه یک میلیون بطری اب معدنی دردنیا فروخته می شود که نیمی از انها بازیافت نمیشود حال این نکته را در نظر بگیرید که هزاران سال طول میکشد تا این بطریها تجزیه شده و به طبیعت بازگردد؛ این یعنی یک بحران زیست محیطی که امروزه با آن روبرو هستیم.
۱-اگر به همین منوال جلو برویم، تا سال ۲۰۵۰ تعداد بطریهای پلاستیکی رها شده در آبهای کره زمین از تعداد ماهیها بیشتر میشود.
- نوشیدن از بطری شما را در تماس با باکتری قرار می دهد.
- باکتری ها عامل ابتلا به آنفولانزا یا بیماریهای دیگرند.
- آب بسته بندی شده گران است.
- نوشیدن از بطری سرطانزا می باشد. این بطری ها در آب مواد شیمیایی ازاد می کنند.
- بسیار از بطری های حاوی کروم و نیترات هستند.
- تا حد امکان از آب فیلتر شده استفاده کنید .
- بطری شیشه یا فولاد ضد زنگ تهیه کنید. این کار نه تنها به نفع سلامتی شما است، بلکه در راستای حمایت از محیط زیست هم خواهد بود. به جای خرید پیدرپی بطری آب معدنی، در خودرو یا هنگام ورزش کردن در باشگاه بطری یا قمقمه شخصی همراه داشته باشیم.
به تازگی دردبی برای کاهش مصرف بطریهای یکبار مصرف ایستگاه های تامین آب رایگان احداث شده که مکان انها در یک اپلیکیشن قابل جستجو است وظروف جایگزین استیل تبلیغ می شود.
جالب است بدانید تا چندین ساله پیش سقاخانه ها در ایران برای تامین آب برای رهگذران در تمای شهرها یافت می شود. احیای این فرهنگ می توان به رفع مشکلات زیست محیطی بطری های یکبار مصرف نیز کمک کند .