به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه کیش، منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان با وسعت ۹ هزار و ۸۰۰ هکتاری درمحل تلاقی سه استان بوشهر، فارس و هرمزگان قرار گرفته تا با محوریت تولید و صادرات محصولات پتروشیمی و فولاد فعالیت کند.
این منطقه با حضور در نخستین نمایشگاه بین المللی شهر پایدار در جزیره کیش به دنبال معرفی خود به سایر نقاط کشور است تا برای رسیدن به اهدافی که برای این منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر، تعریف شده است سرعت ببخشد که در این راستا مدیرعامل آن در حاشیه برگزاری نمایشگاه در نشست خبری با خبرنگاران جزیره کیش اظهار کرد: به دنبال جبران فرصت از دست رفته یک دهه ای هستیم.
سیدعلی اصغر علامه با بیان اینکه فرایند احداث منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان سال ۱۳۸۶ جانمایی شد افزود: مجوز محیط زیستی آن سال ۱۳۸۸ صادر و دستور احداث آن نیز سال ۱۳۹۰ ابلاغ شد اما به دلایل مختلف عملیات اجرایی و تحقق چشم اندازهای آن تا سال ۱۴۰۰ آن به کندی پیش رفت.
وی با بیان اینکه این منطقه ویژه اقتصادی در این مدت نتوانست به اهداف و چشم اندازهای خود در حوزه های تولید، اشتغال و صادرات دست پیدا کند اضافه کرد: سال گذشته با ورود سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) عملیات اجرایی آن شدت گرفت به طوریکه هم اکنون در نتیجه حمایت های دولت سیزدهم به یک منطقه ویژه اقتصادی فعال و خارج از رکود تبدیل شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان بهره گیری از سرمایه های انسانی بومی و سرمایه گذاران طرح های اقتصادی داخلی را از اولویت های این مجموعه برشمرد و افزود: هم اکنون ۸۰۰ نیروی کار بومی در پارسیان فعالیت می کنند و تا زمانی که سرمایه های انسانی توانمند و کارآمد بومی در منطقه وجود دارد و همچنین سرمایه گذاران داخلی توان و ظرفیت حضور و سرمایه گذاری در پارسیان را داشته باشند اولویت ما استفاده از ظرفیت های داخلی منطقه و کشور است اما در خصوص جذب سرمایه گذاران خارجی نیز مطالعات لازم در حال انجام است.
به گفته علامه جذب و جهت دهی سرمایه از دیگر رویکردهای کلان این منطقه ویژه است که در این راستا از ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۰ تنها چهار قرار داد جهت جذب سرمایه گذار منعقد شده بود اما در حدود ۲ سال گذشته ۱۸ قرارداد منعقد شده که ۶ مورد از آنها هم اکنون فعال است.
مجتمع پتروشیمی GTX، تولید لوله های بدون درز، تجهیزات بچینگ و بانک ماشین، پایانه صادرات سیمان، احداث پالایشگاه تولید پودر آلومینا، احداث انبار صادرات و واردات، پایانه باربری، مجتمع پتروشیمی، انبار و مخازن از جمله قراردادهای سرمایه گذاری منعقد شده در ۲ سال گذشته است که مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان به آن اشاره کرد.
وی افزود: اجرای ۲ طرح کنترل سیلاب با اعتبار ۱۱ هزار میلیارد ریال در شهرستان پارسیان به عنوان یکی از مهمترین مطالبات مردم منطقه در راستای عمل به تعهدات و مسئولیت های اجتماعی از دیگر مواردی است که در دستور کار قرار دارد. علامه در ادامه گفت: احصاء نیازهای منطقه و رفع آن ها با اجرای پروژه های زیرساختی که نقش مهمی در توسعه منطقه دارد از اولویت های مهمی است که مدیریت پارسیان در دستورکار خود دارد.
به گفته مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان با هدف جلوگیری از خام فروشی تولید سالانه ۶ میلیون تن انواع محصولات فولادی، ۱۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی، ۶۰۰ تن آلومینیوم و سه میلیون تن آلومینیم از برنامه های در دست اقدام این منطقه است که حمایت های دولت می تواند به جلوگیری از واردات، ورود ایران به بازارهای جهانی و رقابت با محصولات مشابه خارجی و توسعه اقتصادی کشور کمک کند.
نزدیکی به مخازن و محصولات پالایشگاه های گازی پارس جنوبی، دسترسی به فرودگاه بین المللی خلیج فارس و آب ها آزاد، مجاورت با خط لوله هفتم گاز طبیعی و امکان ورود کالا بدون پرداخت عوارض گمرکی و سود بازرگانی، معافیت مالیاتی ۱۳ ساله از مزایای عمومی اختصاصی سرمایه گذاری در این منطقه است.
وی توضیح داد: صنایع انرژی بر به آن گروه از صنایع گفته می شود که سهم انرژی مصرفی آن ها در هزینه های تمام شده محصو نهایی نسبت هب دیگر عوامل تولید از قبیل مواد اولیه، نیروی کار و غیره در مقایسه با صنایع دیگر بالا است و نقش تعیین کننده ای در قیمت نهایی حصول آن ها دارد. صنایع انرژی بر عموما صنایع سرمایه ای و واسطه ای هستند و به عنوان صنایع بالادستی می توانند زنجیره ای از صنایع پایین دستی را در کشور ایران و منطقه خاورمیانه گسترش دهند.
حضور سرمایه گذاران در مناطق نیازمند ایجاد زیرساخت های مختلف به ویژه آب و برق به عنوان عنصر اصلی فعالیت هر صنعت که به گفته مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان، در مذاکرات صورت گرفته پیش شرط تمامی سرمایه گذاران تامین این زیرساخت ها است.
وی افزود: به منظور سهولت انجام فرایند سرمایه گذاری براساس اهداف کلی منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان، عملیات احداث آب شیرین کن این منطقه با پیشرفت ۲۰ درصدی در حال انجام است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان گفت: این طرح با سرمایه گذاری ۲۰ میلیون یورویی در حال احداث بوده که پس از اتمام سالانه با برداشت بیش از ۲۵۰ میلیون لیتر اقدام به تولید آب شیرین مورد نیاز مناطق ویژه پارسیان و لامرد می کند.
وی با بیان اینکه موافقت اصولی نیروگاه برق صادر شده و در مرحله مناقصه است یادآور شد: این طرح نیز با افق تولید روزانه یک هزار مگاوات برق مورد نیاز این منطقه ویژه اقتصادی با ۲۵۵ میلیون یورو سرمایه گذاری احداث خواهد شد.
علامه با بیان اینکه تا کنون طرح های زیربنایی مختلفی از جمله ۵۶ کیلومتر جاده پیرامونی، ۲۵ کیلومتر جاده اتصال سایت شمالی و جنوبی، ۲۹ کیلومتر شبه توزیع برق در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان اجرا شده است افزود: فرایند تکمیل زیرساخت های پیش نیاز سرمایه گذاری با ۱۵ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری دیگر نیز در دست اقدام است.
وی افزود: این زیرساخت ها از سوی ۳۱ پیمانکار در حوزه های مختلف از جمله راه و ساختمان در حال تکمیل است تا بتوانیم در سریع ترین زمان ممکن به افق های پیش روی این منطقه ویژه اقتصادی دست پیدا کنیم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان افزود: همزمان با ایام الله دهه فجر نیز چهار طرح زیرساختی به بهره برداری می رسد و عملیاد اجرایی چند طرح دیگر نیز آغاز می شود.