شما اینجا هستید
اخبارکیش » سفال کیش تلفیقی از سبک لالجین و گل مارن

در سفر کیش به سفالینه هایی خاص از جنس و متریال ویژه برآمده از درون این جزیره برخورد می کنیم که از زیبایی و رنگ و لعاب خاصی برخوردار است.

تلفیقی از سنت و مدرنیته که قدمت ده ساله را داراست و با معاصر بودن به اندازه تاریخ هنر سفالگری نقش در معرفی و سلیقه ایرانی برای توریست داخلی و خارجی دارد.

تکنیک هایی از مینا کاری تا راکو و انواع سفالینه های تک لعابی و مهمتر آموزش سفال به شکلی کاملا تخصصی و مبتدی برای دوستداران سفالگری فراهم گردیده است. گل مارن جزیره کیش مهمترین سهم را در این زیبا آفرینی برعهده دارد.

این گل در عمق ۵ الی ۲۵ متری نسبت به موقعیت جغرافیایی کیش قابل برداشت بوده و بومیان از سالیان دور از آن جهت زیبا سازی نمای داخلی و خارجی و استحکام ساختمانها و آب انبارها استفاده می کردند تکنیک منحصر در تولید و فرآوری گل مارن این سفالینه ها در نوع خود بی نظیر بوده و به تکنیک لالجین شهرت دارد. همچنین این گل دارای خواص معدنی بوده و از آن جهت گل درمانی هم استفاده می شود.

ظرف های سفالی، شاید یکی از قدیمی ترین ساخته های دست آدمی باشد، در گذشته های دور انسانها برای نگهداری آب و غذا اقدام به ساخت ظروفی از گل می کردند که با گذشت زمان و گسترش زندگی، سفالگری هم تکامل یافت و شکل و رنگ سفال ها تغییر و ساخته های دست بشر از گل نسبت به گذشته تفاوت زیادی پیدا کرد.

سفالگری به عنوان هنری سنتی اصول فنی خود را از گذشت های دور تا به امروز حفظ کرده است و نه تنها زندگی اجتماعی دوران های مختلفی از تاریخ را نشان می دهد بلکه ابزاری برای شناساندن تمدن اقوام مختلف بشری در طول تاریخ بوده است، هرملتی از اشکال و نشانه های مربوط به دوره خود برای تزئین سفال بهره گرفته است.

قدمت سفالینه ها در ایران به بیش از ۱۰ هزار سال می رسد و قدیمی ترین چرخ سفالگری و کوره پخت سفال در جهان در تپه سیلک کاشان پیدا شده و کهن ترین ظرف یافته شده در کشور، ظرف سیاه دود آلودی است که همانند قدیمی ترین ظروف سفالی است.

“ایرج گلزاری جمیل” یکی از هنرمندان همدانی در کیش است که با گذشت بیش از ۳۰ سال از زندگیش در هنر سفالگری هنوز به این هنر علاقه مند است و تلاش می کند با نوآوری در این هنر، فرهنگ ایران زمین را به دیگر کشورها معرفی کند.

به اعتقاد وی سفالگری از هنرهایی است که سینه به سینه و از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است و بسیاری برای ارامش روح به این هنر روی می آورند.

منبع: همدان پرس

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  1. Sahar malaki

    سورپرایز شدم از این خبر بعد مدتها یادی از استاد گلزاری شد

  2. عکاس

    من شنیدم چندین سال که کیش دیگه کارگاه سفالگری وجود ندارد اولین بار هم سفال کیش تو خانه بومیان دیدم و برام افتخار داشت که چنین موادی درون جزیره است که ما از ان اطلاعی نداشتیم و میشود به سفال تبدیل کرد در هر حال برای همه هنرمندها ارزوی موفقیت دارم

    • علی عباسی

      سلام بیشتر هنرمندها باغ راه هنر جمع شدن و سفالگری هم هست

  3. حبیب

    چه حسی دارید شما . با این اوضاع چه کسی حس و حال نمایشگاه یا فعالیت هنری دارد همه گرفتار اجاره خانه و …خیلی از هنرمندها هم از کیش رفتند جهت اطلاع اقا یا خانم کیشوند

  4. کیشون

    خدارا شکر سفالگری تو کیش وجود دارد این خبر خوشحال کننده ای است یکسال کیش مهاجرت کردم ولی هنر هنرمند ندیدم چرا هنرمندها فعالیت قوی نمیکنن نمایشگاه نمیگزراند

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری تحلیلی اندیشه کیش | نگاه متفاوت و تحلیلی به اخبار کیش