شما اینجا هستید
اخبارکیش » پرواز کیش – دبی چه شد؟!

مسئولان دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و سازمان منطقه آزاد کیش در سخنان و گفتار خود از برنامه های گسترده برای جذب سرمایه گزاران خارجی و همچنین ایجاد مناطق آزاد مشترک با دیگر کشورها خبر می دهند. این در حالی است که جزیره کیش به عنوان اولین منطقه آزاد کشور و جزیره ای با رویکرد گردشگری، دارای پروازهای خارجی محدود و انگشت شماری است. با وجود ارتباطات تجار و کسبه کیش با کشور امارات و نیاز به رفت و آمد، در سال های اخیر شاهد لغو و برچیده شدن خطوط پروازی به این کشور بوده ایم و با وجود وعده های مختلف مسئولان سازمان منطقه آزاد کیش و شرکت کیش ایر و حتی اعلام تاریخ مشخص، تا کنون پرواز کیش به دبی برقرار نشده است. از وعده های پرواز به نقاط مختلف اروپا، آسیا و … که قول دادند و عملی نشد بگذریم…

این در حالی است که هم اکنون و با وجود تحریم های اقتصادی و شرایط موجود، ایرلاین های خارجی مانند فلای دبی در هفته پروازهای منظمی از امارات متحده عربی به شهرهای تهران، لار، مشهد، شیراز، اصفهان، بندرعباس و اهواز دارند.

سوال اینجاست که چرا جزیره کیش با جذابیت های بالای گردشگری و نیاز تجار و فعالان اقتصادی و نزدیک بودن بهره برداری از ترمینال جدید فرودگاه بعد از تاخیر ۸ تا ۱۰ ساله و صرف هزاران میلیارد تومان اعتبار، نباید از ظرفیت پروازهای ایرلاین های خارجی استفاده کند.

به عنوان نمونه، شرکت هواپیمایی فلای دبی یکی از جدیدترین ناوگان های جهان را داراست و میانگین سن هواپیماهای آن ۴/۵ سال می باشد. جالب است بدانید که تمامی ناوگان هوایی فلای دبی شامل بوئیگ ۷۳۷ در مدل های مکس و نسل بعدی (۸۰۰) می شود. هم اینک ۵۴ فروند هواپیمایی بوئینگ در این شرکت فعال هستند و ۷۵ فروند بوئینگ مکس نیز سفارش داده است تا آن ها را به ناوگان خود اضافه نماید. هواپیماهای فلای دبی روزانه به بیش از ۹۴ فرودگاه در سراسر جهان پرواز دارند. هواپیمایی بوئینگ ۷۳۷ مکس نسل چهارم این خانواده است و با ایرباس ۳۲۰ نئو مقایسه می شود. این مدل اولین پرواز خود را در سال ۲۰۱۶ انجام داد و می تواند در مسیرهای هفت تا نه هزار کیلومتری پرواز کند. بوئینگ ۷۳۷-۸۰۰ نیز از سال ۲۰۱۸ به پرواز در آمده است. طراحی این مدل به گونه ای است که هزینه عملیاتی پایینی دارد و به کاهش هزینه های شرکت هواپیمایی اقتصادی فلای دبی کمک می کند.

ایرلاین های خارجی فعال در ایران که طبق اعلام وب‌سایت‌ سازمان هواپیمایی کشوری به‌ صورت مسافربری در حال فعالیت هستند و از آنها در کیش خبری نیست عبارت‌اند از:

۱) آلیتالیا(Alitalia)

شرکت هواپیمایی آلیتالیا از سال ۱۹۹۹ فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت هواپیمایی که نام آن به معنی بال‌های ایتالیا است، بزرگ‌ترین ایرلاین ایتالیا است. قطب اصلی این شرکت هواپیمایی فرودگاه لئوناردو داوینچی رم و قطب دوم آن فرودگاه اصلی میلان است. دفتر مرکزی این شرکت هواپیمایی نیز در شهر فیومیچینو رم قرار دارد.

۲) لوفت‌هانزا(Lufthansa)

بزرگ‌ترین ایرلاین آلمان لوفت‌هانزا است که در سال ۱۹۲۶ میلادی تأسیس شد. این شرکت هواپیمایی فعالیت خود را در شهر کلن در سال ۱۹۵۳ آغاز کرد. مقر اصلی و ناوگان آن در فرودگاه بین‌المللی فرانکفورت مستقر است. این شرکت هواپیمایی در ایران فقط از فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در تهران به دو شهر فرانکفورت و وین پرواز مستقیم دارد. همچنین دارای ۴ کلاس پروازی است که شامل اکونومی کلاس(اقتصادی)، پریمیوم اکونومی، بیزینس کلاس(تجاری) و فرست کلاس است.

۳) سان اکسپرس(Sun Express)

لیست ایرلاین های فعال در ایران

شرکت هواپیمایی سان اکسپرس در سال ۱۹۸۹ به‌عنوان سرمایه‌گذاری مشترک هواپیمایی ترکیه و لوفت‌هانزا در آنتالیا تأسیس شد. اولین پرواز این ایرلاین سان اکسپرس در سال ۱۹۹۰ بود. این شرکت هواپیمایی(SunExpress)  یکی از ایرلاین‌های ترکیه است که با شعار «سفر ارزان» تأسیس شده است و فرودگاه آنتالیا قطب اصلی آن است. دومین قطب سان اکسپرس در سال ۲۰۰۶ فرودگاه عدنان مندرس ازمیر است. این شرکت هواپیمایی با ۷۰ فروند هواپیما در ناوگان خود، روزانه به ۵۲ مقصد داخلی و بین‌المللی در اروپا، آسیا و آفریقای شمالی پرواز دارد و با ۳۰۰۰ کارمند بزرگ‌ترین مؤسسه آنتالیا است. مقصد فعال پرواز به ایران فرودگاه امام خمینی(ره) تهران است.

۴) امارات(Emirates)

شرکت هواپیمایی امارات بزرگ‌ترین ایرلاین خاورمیانه است. بیش از ۳۶۰۰ پرواز در هفته از مرکز اصلی خود در فرودگاه بین‌المللی دبی انجام می‌دهد. این شرکت هواپیمایی امروزه ۲۳۹ هواپیما در ناوگان هواپیمایی دارد درحالی‌که ۱۹۷ هواپیما در دست سفارش دارد. ناوگان هوایی این ایرلاین ۵٫۶ سال عمر دارد که نشان از حجم عظیم سرمایه‌گذاری روی این ایرلاین است. مقر امارات ایرلاین واقع در دبی است که یکی از زیرمجموعه‌های شرکت The Emirates Group متعلق به دولت دبی است. پرواز فعال این شرکت هواپیمایی با ایران در ۳ شهر بندرعباس، تهران و مشهد انجام می‌شود.

۵) قطر ایرویز(Qatar Airways)

در سال ۱۹۹۳ میلادی شرکت هواپیمایی قطر تأسیس و در سال ۱۹۹۴ به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد. دفتر مرکزی این شرکت واقع در شهر دوحه، قطر و فرودگاه حمد قطب اصلی شرکت هواپیمایی قطر است. این شرکت هواپیمایی از اکتبر ۲۰۱۳ عضو اصلی اتحادیه بین‌المللی وان‌ورلد بوده و از جمله ایرلاین‌های معتبر خاورمیانه است. این شرکت هواپیمایی مجهز به ۴ کلاس پروازی فرست کلاس، بیزینس کلاس، اکونومی کلاس و VIP است.

۶) کویت ایرویز(Kuwait Airways)

شرکت هواپیمایی کویت ایرلاین جزء مهم‌ترین شرکت‌های هوایی کویت است که دفتر مرکزی آن واقع در استان الفروانیه کویت است. این شرکت در سال ۱۹۵۳ تأسیس و در سال ۱۹۵۴ فعالیت خود را آغاز کرد. هم اکنون به بیش از ۳۴ مقصد در سراسر خاورمیانه، اروپا، آسیای جنوب شرقی، هند و آمریکای شمالی پرواز مستقیم دارد. پروازهای این ایرلاین به ایران در فرودگاه‌های آبادان، اصفهان، مشهد، شیراز و تهران انجام می‌شود.

۷) اتریشی ایرویز(Austrian Airlines)

لیست ایرلاین های خارجی-اتریشی ایرویز

یکی از شرکت‌های هواپیمایی تابع ایرلاین لوفت‌هانزا است. مقر اصلی این شرکت هواپیمایی شهر اشوخات (Schwechat)، در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی وین است.

۸) اوکراین اینترنشنال(Ukraine International Airlines)

در سال ۱۹۹۲ شرکت هواپیمایی اوکراین اینترنشنال شروع به کار و اولین پرواز خود را در مسیر کی‌اف به لندن انجام داد. اوکراین اینترنشنال بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی است که در حال حاضر، بیش از ۴۲ فروند هواپیما در ناوگان هوایی خود به ۸۸ مقصد داخلی و بین‌المللی از جمله اروپا، آسیا، خاورمیانه و آمریکا پروازهای مستقیم دارد. دفتر مرکزی این شرکت واقع در شهر کیف اوکراین است و قطب اصلی این شرکت فرودگاه بین‌المللی بوریسپیل است. لازم به ذکر است که تنها مقصد این ایرلاین اوکراینی در ایران، تهران فرودگاه بین‌المللی امام خمینی است.

۹) سلام ایر(Salam Air)

در سال ۲۰۱۷ شرکت هواپیمایی بین‌المللی کم حمل‌ونقل سلام ایر در عمان فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت بیش از ۱۸ مقصد با ۴ فروند هواپیما در ناوگان هوایی را سرویس‌دهی می‌کند. سلام ایر متعلق به شرکت ملی توسعه و سرمایه‌گذاری مسقط  است.

۱۰) عراقی ایرویز(Iraqi Airways)

ایرلاین های خارجی-عراقی ایرویز

شرکت هواپیمایی عراق در سال ۱۹۴۵ تأسیس در سال ۱۹۴۶ به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد. قطب اصلی آن در فرودگاه بین‌المللی بغداد است و جزء قدیمی‌ترین خط هوایی خاورمیانه است. عراقی ایرویز جز قدیمی‌ترین ایرلاین‌های خاورمیانه است که در حال حاضر به آفریقا و اروپا پرواز مستقیم دارد. پروازهای این ایرلاین در ایران در ۷ شهر بندرعباس، اصفهان، کرمان، کیش، مشهد، رشت و تهران انجام می‌شود.

۱۱) فلای دبی(Flydubai)

شرکت هواپیمایی فلای دبی یکی از جوان‌ترین و مؤثرترین ناوگان دبی است که در سال ۲۰۰۸ توسط دولت دبی تأسیس و در سال ۲۰۰۹ فعالیت خود را آغاز کرد. طی یک دهه، این شرکت هواپیمایی که جزء ایرلاین‌های ارزان‌قیمت متعلق به دولت دبی است. دفتر مرکزی آن در ترمینال دو فرودگاه بین‌المللی دبی قرار دارد. این ایرلاین با داشتن ۵۲ فروند هواپیمای مسافربری، به بیش از ۹۰ مقصد در اروپا، آسیا، آفریقا و خاورمیانه پرواز دارد.

۱۲) فری‌برد(Free Bird)

اولین ایرلاینی چارتری متعلق به ترکیه که قطب اصلی آن در فرودگاه آتاتورک استانبول واقع شده‌ که دارای گواهینامه‌های Jar Ops-1، ۱۴۵Jar، IOS 9001:2008 و IOSA است. این شرکت هواپیمایی از جمله ایرلاین‌های خصوصی ترکیه است که مالکیت آن در اختیار گوزن هلدینگ(Gozen Holding) است.

۱۳) تیلویند ایرلاینز(Tailwind Airlines)

ایرلاینی خصوصی و ارزان‌قیمت متعلق به کشور ترکیه واقع در شهر استانبول که قطب مرکزی آن فرودگاه بین‌المللی آنتالیا و صبیحه گوکچن است. این شرکت هواپیمایی مجهز به ناوگان جدیدی جهت پروازهای چارتری به بیش از ۴۰ مقصد در اقصی‌نقاط جهان است.

۱۴) ایروفلوت(Aeroflot)

بهترین ایرلاین های خارجی-ایروفلوت

یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های هواپیمایی جهان در سال ۱۹۲۳ میلادی در روسیه تأسیس شد، این شرکت هواپیمایی بزرگ‌ترین ایرلاین روسیه است که در زمان اتحاد جماهیر شوروی ایرلاین ملی روسیه محسوب می‌شد. قطب اصلی ایرفلوت فرودگاه بین‌المللی شرمتیوو است.

۱۵) تای ایرویز(Thai airways)

یکی از بزرگ‌ترین ایرلاین‌های دنیا شرکت هواپیمایی تای است. قطب اصلی این شرکت هواپیمایی در فرودگاه بین‌المللی سووارنابومی بانکوک است و شهرهای چیانگ مای، پوکت و سئول شهرهای مرکزی آن برای پرواز محسوب می‌شوند.

۱۶) ایر عربیا ایرلاینز(Air Arabia Airline)

عربیا یکی از ایرلاین‌های کشور امارات است مانند امارات، اتحاد و فلای دبی که پروازهای ارزان‌قیمت(Low Cost) ارائه می‌دهد و دارای بیش از ۳۸ هواپیمای مسافربری و باربری است. دفتر مرکزی و فرودگاه مرکزی(فرودگاه بین‌المللی شارجه) این ایرلاین در شهر شارجه کشور امارات متحده عربی قرار دارد. مقاصد پرواز این شرکت به ایران فرودگاه‌های مشهد، شیراز، لار و امام خمینی تهران است.

۱۷) عمان ایر(Oman Air)

قطب اصلی شرکت هواپیمایی عمان در فرودگاه بین‌المللی مسقط، واقع در السیب است. این شرکت هواپیمایی عضو سازمان حمل‌ونقل هوایی عرب است. این شرکت هواپیمایی در اوایل مارس ۲۰۱۰ به اولین ایرلاین در جهان به دلیل ارائه خدمات تلفن همراه و خدمات اینترنت Wi-Fi در مسیرهای مشخص تبدیل‌ شده است. در همین راستا در سال ۲۰۱۱ عمان ایرلاین در کشور موفق به دریافت جایزه طلا با عنوان «بهترین هواپیمایی سال» شد.

۱۸) تاجیک ایر(Tajik Air)

در سال ۱۹۲۳ میلادی شرکت هواپیمایی تاجیک در کشور تاجیکستان تأسیس شد و اولین پرواز این ایرلاین ۲ سال زودتر از اتومبیل و ۵ سال زودتر از قطار در پایتخت تاجیکستان انجام شد. دفتر مرکزی این شرکت هواپیمایی در شهر دوشنبه، تاجیکستان قرار دارد و فرودگاه بین‌المللی دوشنبه و فرودگاه خجند، قطب‌های اصلی این شرکت هواپیمایی هستند. شرکت هواپیمایی تاجیک به بیش از ۱۹ مقصد در آسیا، خاورمیانه و اروپا پرواز دارد. تنها مقصد این شرکت هواپیمایی در ایران در فرودگاه امام خمینی(ره) است.

۱۹) چین جنوبی ایرویز(China Southern Airlines)

ششمین ایرلاین بزرگ جهان براساس تعداد انتقال مسافر و بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی قاره آسیا براساس شمار ناوگان است. دفتر مرکزی این شرکت در شهر گوانگژو می‌باشد و فرودگاه بین‌المللی پکن، چنگچینگ ییانگبی، بایون گوآنگجو و اورومچی دیووپو قطب‌های اصلی آن به حساب می‌آیند.

۲۰) اطلس گلوبال(Atlasglobal)

اطلس جت در سال ۲۰۰۱ فعالیت خود را آغاز کرد و از سال ۲۰۱۵ با نام اطلس گلوبال به مسیر خود ادامه داد. این شرکت هواپیمایی یکی از جوان‌ترین ایرلاین‌های ترکیه است، دفتر مرکزی شرکت اطلس جت واقع در شهر استانبول، ترکیه است و فرودگاه استانبول قطب این شرکت هواپیمایی بشمار می‌رود. مسیرهای پروازی این شرکت هواپیمایی از تهران به استانبول، ازمیر، آنتالیا و بدروم است که تمامی این پروازها از مسیر استانبول انجام می‌شود.

۲۱) پگاسوس(Pegasus Airlines)

پگاسوس یکی از ایرلاین‌های ارزان‌قیمت ترکیه و  بزرگ‌ترین شرکت‌ هواپیمایی ارزان در اروپا است. قطب اصلی این ایرلاین واقع در فرودگاه بین‌المللی صبیحه گوکچن است و فرودگاه‌های آدانا، عدنان مندرس ازمیر، آنتالیا و اسن‌بوغا شهرهای در نقطه مرکزی آن هستند. توجه داشته باشید جهت دریافت تخفیف مربوط به ایرلاین پگاسوس به بخش ترکی زبان سایت بروید. این ایرلاین یک ایرلاین چارتر کننده است.

۲۲) ایجین(Aegean Airlines)

هواپیمایی های خارجی فعال در ایران-ایجین

ایجین ایرلاین از سال ۲۰۰۹ به بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی یونانی تبدیل شد. در سال ۲۰۱۷ برای ششمین سال متوالی به‌عنوان ایرلاین برتر خطوط هوایی منطقه اروپا معرفی شد.

۲۳) بوراجت(Borajet Airlines)

در واقع این شرکت هواپیمایی شرکتی خصوصی است که توسط شهروند امریکایی ترکی تبار در ترکیه تاسیس شد و به ۲۳ مقصد در اروپا و خاورمیانه پرواز باری و مسافربری دارد. پروازهای این شرکت هوایی به‌صورت چارتری است و قطب اصلی آن در فرودگاه صبیحه گوکچن استانبول قرار دارد. این ایرلاین ۷ فروند هواپیمای امبرائر E-190 و ۶ فروند هواپیمایی امبرائر ۱۹۵ در اختیار دارد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری تحلیلی اندیشه کیش | نگاه متفاوت و تحلیلی به اخبار کیش